Waarom veevoederzout een onmisbaar supplement is voor je dieren

Waarom veevoederzout een onmisbaar supplement is voor je dieren

Wist je dat veevoederzout een essentieel ingrediënt van veevoeding is? Zout houdt de mineralenbalans van je dieren op peil én houdt ze gezond. Voor je veevoederzout kies je het best voor zeezout, omdat dit type extra essentiële mineralen en spoorelementen bevat. Ontdek hier alles wat je moet weten over veevoederzout!

Geef je dieren extra mineralen via veevoederzout

Net zoals mensen hebben dieren nood aan voldoende vitaminen en mineralen – en dan zeker natrium en chloride. Zo is natrium belangrijk voor de werking van het centrale zenuwstelsel en regelt chloride onder meer de balans tussen zuren en basen in de maag. Samen houden deze twee essentiële voedingsstoffen de vochtbalans op peil. Door simpelweg veevoederzout toe te voegen aan de voeding van je dieren, kan je hen makkelijk de juiste dagelijkse hoeveelheid natrium en chloride toedienen.

Vermijd zouttekort

Door natriumarme voeding, eenzijdige bemesting van de teelt of minder kwalitatief gras of hooi kan je vee te maken krijgen met een gebrek aan zout, met onder meer spierkrampen, een ruwe vacht en verminderde eetlust tot gevolg. Als je dieren niet genoeg zout binnenkrijgen via hun voeding, kan je dat tekort makkelijk opvangen door veevoederzout in te zetten als voedingssupplement. Zo ben je altijd zeker dat de dieren de nodige mineralen opnemen én geen zouttekort krijgen.

Veevoederzout to the rescue

Zeezout is dus essentieel voor een evenwichtig eetpatroon. Je kan het voederen aan je dieren in de vorm van likstenen of door het toe te voegen aan de voeding. Het zout is niet alleen gezond, maar geeft ook smaak aan het veevoeder en bevordert de eetlust van je dieren. Goed om te weten: je kan zout bovendien gebruiken als goedkoop bewaarmiddel in gras- en maiskuilen.

Op zoek naar gezond & kwalitatief veevoederzout?

Gerelateerde producten

  1. SALCO AGRO 1-3, zout voor veevoeding en landbouw
    SALCO AGRO 1-3, zout voor veevoeding en landbouw
    ZAKKEN 25 KG
    Gedroogd middelgrof zout met korrelverdeling tussen 1 en 3 mm.
    Vandaag besteld, dinsdag GRATIS geleverd.

    € 298,90 excl. BTW

    € 6,10 per eenheid

  2. SALCO AGRO 0-1, zout voor veevoeding
    SALCO AGRO 0-1, zout voor veevoeding
    ZAKKEN 25 KG
    Gedroogd fijn zout met korrelverdeling tussen 0 en 1 mm.
    Vandaag besteld, dinsdag GRATIS geleverd.

    € 309,19 excl. BTW

    € 6,31 per eenheid